Overslaan en naar de inhoud gaan

'Minder bezoekers kerstgrot Valkenburg door tv-uitzendingen'

Geplaatst opdonderdag 4 januari 2018 - 7:23

De kritische uitzendingen van EenVandaag over de kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg, hebben volgens de organisatie geleid tot minder bezoekers van het evenement.

Nicole Ploeger van de organisatie laat aan De Limburger weten dat er naar schatting enkele honderden bezoekers minder per dag zijn gekomen.

Levensgevaarlijk
Op 20 december besteedde het tv-programma aandacht aan de veiligheid bij de ondergrondse kerstmarkt. Veiligheidsexperts noemden de situatie "levensgevaarlijk" en vonden dat de kerstgrot dicht moest. Met name de hoeveelheid mensen die tegelijkertijd in de grot mogen in combinatie met de smalle, lage grotten, zou bij een brand heel slecht kunnen aflopen.

Lees ook: Veiligheidsmaatregelen kunnen einde kerstmarkt betekenen

Veilig genoeg
Dit in tegenstelling tot de mening van waarnemend burgemeester Jan Schrijen en de Zuid-Limburgse brandweer. Zij gaven aan dat de grotten 'veilig genoeg' zijn. Desondanks lijkt het erop dat meer bezoekers door de uitzendingen thuis zijn gebleven.

In 2016 zag de organisatie het bezoekersaantal ook al dalen. Waar in 2015 nog zo'n 140.000 mensen op het kerstevenement afkwamen, waren dat er in 2016 110.000 Hoeveel bezoekers in december naar de Fluweelengrot kwamen, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen