Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder asperges in de winkel door kou en regen

Geplaatst opdonderdag 28 april 2016 - 13:46

De regen en de kou van de afgelopen weken hebben behoorlijk wat invloed op de aspergeteelt.

Bij Teboza in Helden zien ze het aantal asperges deze week met zo'n 30 a 40 procent teruglopen.

Meten is weten
Met een speciale app bekijken de aspergetelers hoe warm het in het bed van de asperges is en dat valt deze week vies tegen. "Een asperge gaat groeien bij 11 graden en als je gaat kijken naar de temperatuur, zie je dat die niet boven die 11 graden is geweest", zegt Ruud van Wijlick van Teboza. "De temperatuur bij de bodem, bij de wortel die is gewoon lager."

Positief
De productie van het Limburgse witte goud stokt deze week dus behoorlijk. Toch blijft Ruud van Wijlick positief. Hij hoopt vooral dat mensen de asperges blijven eten. "Zoals een dag van gisteren met veel regen, dan zullen mensen toch sneller voor een ander product kiezen dan de asperges. Maar schijnt weer een beetje het zonnetje. Dus ik denk dat er veel mensen zijn die denken: laat ik vanavond eens asperges eten."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Paarse asperge
Na wit en groen ook paarse asperges bij de boer
Primeur voor Limburgse teler: het witte goud is er al
aspergevelden
Harde wind zorgt mogelijk voor vertraging aspergeoogst
stock asperge asperges diner
Asperges door zachte winter eind maart al op je bord
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen