Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder arbeidsmigranten in leegstaand pand Stramproy

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 11:24

In een leegstaand kantoorgebouw in Stramproy worden maximaal 195 arbeidsmigranten gehuisvest. Dat zijn er minder dan in eerste instantie de bedoeling was.

Het college van B en W van Weert heeft afgelopen week een gewijzigde vergunning verleend.

Onrust
Vorig jaar augustus werd een vergunning verleend voor de huisvesting van 204 arbeidsmigranten in het voormalige kantoorgebouw van WBM Staalservice aan de Industrieweg. Dat nieuws zorgde voor enige onrust bij omwonenden. Destijds zijn drie bezwaarschriften ingediend. Ook de initiatiefnemer van het plan heeft vanwege het coronavirus een gewijzigd plan ingediend. Daarop heeft het college de vergunning gewijzigd.

Lees ook: Zorgen in Weert om komst arbeidsmigranten

Wijzigingen
Zo is onder meer besloten om het maximum aantal bewoners van 204 terug te brengen naar 195. Daarnaast mogen er geen mensen in de kelder van het pand worden ondergebracht. Verder wordt het gebouw volledig ingericht met een- en tweepersoonskamers. Extra overleg met omwonenden is ook opgenomen in de nieuwe vergunning. "De wijzigingen maken het plan kwantitatief beter", zegt de Weerter wethouder Wendy van Eijk. "Het is positief dat er daarbij zowel aan het welzijn van de internationale werknemers, maar ook aan de omgeving is gedacht."

Werkzaamheden
De sloopwerkzaamheden in het pand gaan binnenkort van start. De verwachting is dat de eerste arbeidsmigranten er in de loop van 2021 worden gehuisvest. "Vanaf het moment van ingebruikname van de huisvesting organiseert de gemeente een periodiek omwonendenoverleg. Daarin kunnen omwonenden, initiatiefnemers en de beheerorganisatie met elkaar overleggen over hoe de gang van zaken in het complex gaat", zegt Van Eijk.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen