Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder arbeidsmigranten in leegstaand pand Stramproy

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 11:24

In een leegstaand kantoorgebouw in Stramproy worden maximaal 195 arbeidsmigranten gehuisvest. Dat zijn er minder dan in eerste instantie de bedoeling was.

Het college van B en W van Weert heeft afgelopen week een gewijzigde vergunning verleend.

Onrust
Vorig jaar augustus werd een vergunning verleend voor de huisvesting van 204 arbeidsmigranten in het voormalige kantoorgebouw van WBM Staalservice aan de Industrieweg. Dat nieuws zorgde voor enige onrust bij omwonenden. Destijds zijn drie bezwaarschriften ingediend. Ook de initiatiefnemer van het plan heeft vanwege het coronavirus een gewijzigd plan ingediend. Daarop heeft het college de vergunning gewijzigd.

Lees ook: Zorgen in Weert om komst arbeidsmigranten

Wijzigingen
Zo is onder meer besloten om het maximum aantal bewoners van 204 terug te brengen naar 195. Daarnaast mogen er geen mensen in de kelder van het pand worden ondergebracht. Verder wordt het gebouw volledig ingericht met een- en tweepersoonskamers. Extra overleg met omwonenden is ook opgenomen in de nieuwe vergunning. "De wijzigingen maken het plan kwantitatief beter", zegt de Weerter wethouder Wendy van Eijk. "Het is positief dat er daarbij zowel aan het welzijn van de internationale werknemers, maar ook aan de omgeving is gedacht."

Werkzaamheden
De sloopwerkzaamheden in het pand gaan binnenkort van start. De verwachting is dat de eerste arbeidsmigranten er in de loop van 2021 worden gehuisvest. "Vanaf het moment van ingebruikname van de huisvesting organiseert de gemeente een periodiek omwonendenoverleg. Daarin kunnen omwonenden, initiatiefnemers en de beheerorganisatie met elkaar overleggen over hoe de gang van zaken in het complex gaat", zegt Van Eijk.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen