Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minder agenten beschikbaar: wielerkoersen in gedrang

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 21:53

Nederlandse wielerwedstrijden komen in het gedrang nu de politie heeft aangekondigd dat ze minder agenten beschikbaar stelt tijdens de koersen.

Dat meldt de NOS.

Kleine koersen
Om de verkeersveiligheid op de openbare weg te garanderen, zijn steeds meer motoragenten nodig. De politie vindt het volgens de omroep niet meer verantwoord om zo veel agenten te leveren voor een wielerkoers. Het gaat dan om kleinere koersen zoals Olympias Tour, Boels Ladies Tour, ZLM Toer en de BinckBank Tour. Bij drie van de vier koersen wordt er ook gereden in Limburg. De Amstel Gold Race wordt niet genoemd.

Begeleiden
Volgens de nationaal verkeerscoördinator van de landelijke eenheid is er niet genoeg capaciteit. "Een driedaagse wielerkoers goed begeleiden met motoragenten kost één volledige arbeidsplaats op jaarbasis." In zo'n geval rijden er per dag rond de twintig motards van de politie.

Motoragenten van de landelijke eenheid worden ingezet om allerlei evenementen te beveiligen, dus bijvoorbeeld ook tijdens Prinsjesdag en staatsbezoeken. En dat gaat steeds meer wringen met de wielerkoersen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen