Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Milou Mets outsider in strijd om stoeltje in Formule W

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 6:33

In het Spaanse Almeria probeert Milou Mets deze week een stoeltje te bemachtigen in de Formule W, een nieuwe raceklasse voor vrouwen.

De 28-jarige coureur uit Bingelrade moet het in Spanje opnemen tegen 27 andere vrouwen.

Prijzenpot
Er zijn 18 stoeltjes te vergeven. Daarnaast worden vier reserves aangewezen. Donderdagochtend weet Mets of zij een stoeltje heeft weten te bemachtigen en de komende maanden mee mag strijden voor de prijzenpot, die met anderhalf miljoen euro is gevuld.

Aftasten
Milou ziet zichzelf als outsider en vertelt aan L1 dat voor haar zowel de auto als het circuit nieuw is. "Ik rijd op de baan normaal alleen maar linksom. Op de eerste dag in Almeria was het voor mij vooral aftasten wat de auto kan."

Pedals
Dinsdag en woensdag stappen de vrouwen weer in de auto om twee sessies van een vijftigtal ronden op het Spaanse circuit te rijden. Mets heeft via een simulator kennisgemaakt met het circuit, maar daar houdt het ook wel zo’n beetje mee op. "Ik heb altijd met handgeschakelde auto's gereden, maar formule-auto's beschikken over pedals. Dat soort dingen heb ik in de simulator onder de knie gekregen, maar het gevoel van die auto beleef je pas als je erin zit."

Sportschool
Milou is niet de snelste van de 28 vrouwen, maar weet dat heel veel concurrenten het rijden in deze auto's fysiek heel zwaar vinden. Zij heeft veel tijd in de sportschool doorgebracht om te zorgen dat haar nek en schouders sterk genoeg zijn. Veel meiden krijgen nu last van hun nek en dat zal de komende dagen in hun nadeel gaan werken.

Stoeltje
Mets is met maar één doel voor ogen naar Spanje gegaan en het maakt haar niet uit of ze als zeventiende of achttiende geselecteerd wordt. "Ik wil heel graag een stoeltje en daar maak ik me meer dan hard voor." Donderdagochtend weet zij of zij in haar missie geslaagd is en in de Formule W gaat racen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen