Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Milou Mets outsider in strijd om stoeltje in Formule W

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 6:33

In het Spaanse Almeria probeert Milou Mets deze week een stoeltje te bemachtigen in de Formule W, een nieuwe raceklasse voor vrouwen.

De 28-jarige coureur uit Bingelrade moet het in Spanje opnemen tegen 27 andere vrouwen.

Prijzenpot
Er zijn 18 stoeltjes te vergeven. Daarnaast worden vier reserves aangewezen. Donderdagochtend weet Mets of zij een stoeltje heeft weten te bemachtigen en de komende maanden mee mag strijden voor de prijzenpot, die met anderhalf miljoen euro is gevuld.

Aftasten
Milou ziet zichzelf als outsider en vertelt aan L1 dat voor haar zowel de auto als het circuit nieuw is. "Ik rijd op de baan normaal alleen maar linksom. Op de eerste dag in Almeria was het voor mij vooral aftasten wat de auto kan."

Pedals
Dinsdag en woensdag stappen de vrouwen weer in de auto om twee sessies van een vijftigtal ronden op het Spaanse circuit te rijden. Mets heeft via een simulator kennisgemaakt met het circuit, maar daar houdt het ook wel zo’n beetje mee op. "Ik heb altijd met handgeschakelde auto's gereden, maar formule-auto's beschikken over pedals. Dat soort dingen heb ik in de simulator onder de knie gekregen, maar het gevoel van die auto beleef je pas als je erin zit."

Sportschool
Milou is niet de snelste van de 28 vrouwen, maar weet dat heel veel concurrenten het rijden in deze auto's fysiek heel zwaar vinden. Zij heeft veel tijd in de sportschool doorgebracht om te zorgen dat haar nek en schouders sterk genoeg zijn. Veel meiden krijgen nu last van hun nek en dat zal de komende dagen in hun nadeel gaan werken.

Stoeltje
Mets is met maar één doel voor ogen naar Spanje gegaan en het maakt haar niet uit of ze als zeventiende of achttiende geselecteerd wordt. "Ik wil heel graag een stoeltje en daar maak ik me meer dan hard voor." Donderdagochtend weet zij of zij in haar missie geslaagd is en in de Formule W gaat racen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen