Overslaan en naar de inhoud gaan

Milou Mets outsider in strijd om stoeltje in Formule W

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 6:33

In het Spaanse Almeria probeert Milou Mets deze week een stoeltje te bemachtigen in de Formule W, een nieuwe raceklasse voor vrouwen.

De 28-jarige coureur uit Bingelrade moet het in Spanje opnemen tegen 27 andere vrouwen.

Prijzenpot
Er zijn 18 stoeltjes te vergeven. Daarnaast worden vier reserves aangewezen. Donderdagochtend weet Mets of zij een stoeltje heeft weten te bemachtigen en de komende maanden mee mag strijden voor de prijzenpot, die met anderhalf miljoen euro is gevuld.

Aftasten
Milou ziet zichzelf als outsider en vertelt aan L1 dat voor haar zowel de auto als het circuit nieuw is. "Ik rijd op de baan normaal alleen maar linksom. Op de eerste dag in Almeria was het voor mij vooral aftasten wat de auto kan."

Pedals
Dinsdag en woensdag stappen de vrouwen weer in de auto om twee sessies van een vijftigtal ronden op het Spaanse circuit te rijden. Mets heeft via een simulator kennisgemaakt met het circuit, maar daar houdt het ook wel zo’n beetje mee op. "Ik heb altijd met handgeschakelde auto's gereden, maar formule-auto's beschikken over pedals. Dat soort dingen heb ik in de simulator onder de knie gekregen, maar het gevoel van die auto beleef je pas als je erin zit."

Sportschool
Milou is niet de snelste van de 28 vrouwen, maar weet dat heel veel concurrenten het rijden in deze auto's fysiek heel zwaar vinden. Zij heeft veel tijd in de sportschool doorgebracht om te zorgen dat haar nek en schouders sterk genoeg zijn. Veel meiden krijgen nu last van hun nek en dat zal de komende dagen in hun nadeel gaan werken.

Stoeltje
Mets is met maar één doel voor ogen naar Spanje gegaan en het maakt haar niet uit of ze als zeventiende of achttiende geselecteerd wordt. "Ik wil heel graag een stoeltje en daar maak ik me meer dan hard voor." Donderdagochtend weet zij of zij in haar missie geslaagd is en in de Formule W gaat racen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen