Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenenverlies voor Toverland door coronajaar

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 14:46

Pretpark Toverland in Sevenum heeft vanwege de coronamaatregelen over vorig jaar een verlies van 2,85 miljoen euro geleden. Het jaar ervoor hield Toverland nog 137.820 euro over boven de streep.

Volgens het park werden er 534.000 bezoekers geteld in 2020. Een daling van 38 procent vergeleken met 2019 en vergelijkbaar met de bezoekcijfers zo'n 10 jaar geleden.

'Ongelofelijke flinke klap'
De daling in inkomsten en bezoekersaantallen is een direct gevolg van de coronamaatregelen. Het attractiepark hield vorig jaar in totaal 85 dagen de poorten gesloten op dagen waar ze eigenlijk open zouden zijn. Op de dagen dat het attractiepark wel open kon, waren er door de coronaregels veel minder bezoekers welkom dan normaal. Een gevolg van de coronacrisis was daarnaast nog dat veel minder scholen, bedrijven en andere groepen zich meldden op het park.

Het nettoverlies van 2.850.000 euro noemt de parkdirecteur een 'ongelofelijke flinke klap'. Ondanks de forse negatieve resultaten zegt het park dat de continuïteit is gewaarborgd en Toverland een 'magische toekomst tegemoet gaat'.

Kamperen en Halloween
Ondanks de coronaregels keek het park ook naar wat wél kon. In de zomervakantie werden openingstijden verlengd om bezoekers te spreiden en werd ingezet op de behoefte aan overnachtingen in eigen land. Toverland opende een pop-upcamping. Daar vonden volgens het park bijna 10.000 overnachtingen plaats.

Lees ook: Bezoekers Toverland betreuren afblazen Halloween Nights

Het park wilde het jaarlijkse Halloween-festijn door laten gaan, maar zwichtte uiteindelijk na kritiek in de media. Na enkele dagen werd het evenement geschrapt. Het evenement is normaal goed voor veel extra bezoekers.

Uitbreiding gaat door
Toverland laat weten de uitbreidingsplannen niet uit te stellen na dit miljoenenverlies. Een woordvoerster kan nog niet zeggen wat die uitbreidingsplannen precies inhouden. Het park heeft eerder uitgesproken de ambitie te hebben om de 1 miljoen bezoekers per jaar te halen. Ook ligt er de wens voor een hotel.

Lees ook: Toverland wil nog steeds themahotel

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen