Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenensteun voor railterminal Venlo

Geplaatst opdinsdag 18 november 2014 - 5:11

De nieuw te bouwen railterminal kan rekenen op miljoenensteun van het Rijk. Voor de aanleg van af- en aanvoersporen is ongeveer 36 miljoen nodig.

Het rijk neemt daar de helft van voor zijn rekening. De provincie Limburg draagt 12 miljoen bij, de gemeente reserveert 3 miljoen. Dat heeft gedeputeerde Twan Beurskens (VVD, Economische Zaken) medegedeeld.

Inschrijvingen
Komende vrijdag valt de beslissing welke bedrijf de railterminal op bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo mag bouwen en exploïteren. Voor zover bekend zijn er twee kandidaten: Cabooter Railcargo Venlo en Seacon/ECT. Het is niet bekend voor welk bedrag deze partijen hebben ingeschreven.

'Terminal van levensbelang'
De totale kosten van de aanleg van de railterminal worden geschat op zo’n 75 miljoen euro. Beurskens noemt de terminal 'van levensbelang voor de logistieke ontwikkeling van Venlo'. De terminal zorgt voor goederenstromen vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen naar Venlo. Bovendien verwacht Beurkens belangstelling van grote logistieke bedrijven voor een plekje in de buurt van de railport op Trade Port Noord.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Twee gegadigden voor railterminal Venlo
Veolia boos op student uit Venlo
Duitse beveiliging op spooremplacement Venlo
Spoor Venlo vrijgemaakt na aanrijding
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen