Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenensteun voor Limburgse bedrijven tijdens coronacrisis

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 22:04

Bedrijven als VDL Nedcar, Inalfa Roofsystems, Canon en Boels verhuur hebben miljoenen euro's steun gekregen van de overheid om de coronacrisis door te komen.

Dat blijkt uit het overzicht van bedrijven die gebruik hebben gemaakt van de NOW-regeling.

Ruim 140.000 bedrijven in Nederland hebben gebruik gemaakt van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Die ontvingen in totaal 8 miljard euro.

VDL Nedcar
Veel steun kreeg de automotive sector in Limburg. VDL Nedcar in Born kreeg 18,9 miljoen euro en Inalfa Roof System in Oostrum ontving ruim 4 miljoen euro.

Canon in Venlo kon rekenen op ruim 15 miljoen euro. Verhuurder Boels kreeg 3,1 miljoen euro steun. Metaalgieterij Giessen (MGG) kreeg ruim 1,6 miljoen euro, zo blijkt uit het overzicht van 2045 pagina’s.

Toverland en Gaiapark
Toverland kreeg 800.000 euro om de crisis door te komen. Gaiapark in Kerkrade 470.000 euro.

De NOW-regeling werd in het begin van de coronacrisis in het leven geroepen om bedrijven te steunen. Die kunnen tot maximaal 90 procent van de loonkosten van werknemers vergoed krijgen van de overheid.

De hele lijst met bedrijven die financiële steun kregen is hier te bekijken.

Lees ook: LWV: aanpassing noodpakket bedrijven dringend nodig

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen