Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenensteun voor Limburgse bedrijven tijdens coronacrisis

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 22:04

Bedrijven als VDL Nedcar, Inalfa Roofsystems, Canon en Boels verhuur hebben miljoenen euro's steun gekregen van de overheid om de coronacrisis door te komen.

Dat blijkt uit het overzicht van bedrijven die gebruik hebben gemaakt van de NOW-regeling.

Ruim 140.000 bedrijven in Nederland hebben gebruik gemaakt van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Die ontvingen in totaal 8 miljard euro.

VDL Nedcar
Veel steun kreeg de automotive sector in Limburg. VDL Nedcar in Born kreeg 18,9 miljoen euro en Inalfa Roof System in Oostrum ontving ruim 4 miljoen euro.

Canon in Venlo kon rekenen op ruim 15 miljoen euro. Verhuurder Boels kreeg 3,1 miljoen euro steun. Metaalgieterij Giessen (MGG) kreeg ruim 1,6 miljoen euro, zo blijkt uit het overzicht van 2045 pagina’s.

Toverland en Gaiapark
Toverland kreeg 800.000 euro om de crisis door te komen. Gaiapark in Kerkrade 470.000 euro.

De NOW-regeling werd in het begin van de coronacrisis in het leven geroepen om bedrijven te steunen. Die kunnen tot maximaal 90 procent van de loonkosten van werknemers vergoed krijgen van de overheid.

De hele lijst met bedrijven die financiële steun kregen is hier te bekijken.

Lees ook: LWV: aanpassing noodpakket bedrijven dringend nodig

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen