Overslaan en naar de inhoud gaan

'Miljoenensalaris ING-topman Hamers verdubbeld'

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 9:47

ING-bestuursvoorzitter Ralph Hamers kan rekenen op een forse loonsverhoging. De econoom uit Simpelveld ziet zijn salaris naar alle waarschijnlijkheid stijgen van 1,6 miljoen euro naar meer dan drie miljoen euro per jaar.

De verdubbeling is overigens nog niet definitief. Op 23 april krijgen de aandeelhouders de kans om hier een stokje voor te steken tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering.

Lees ook: Verontwaardiging over loonsverhoging ING-baas Hamers

Lage vergoeding
Een ING-woordvoerder laat weten dat het salaris van Hamers, ook na de verhoging, relatief laag is. De bank heeft de vergoeding van Hamers vergeleken met die van zijn collega's bij andere bedrijven. Momenteel staat Hamers in de Eurostoxx 50-index op plaats 49; de verhoging zou hem op plek 44 doen landen.

Jupiler League
De Raad van Commissarissen van ING worstelde met het 'lage' salaris van Hamers, zo laat president-commissaris Jeroen van der Veer weten aan het FD. "Ralph Hamers is eredivisie, maar werd Jupiler League betaald", omschrijft hij het verschil tussen de topman uit Simpelveld en zijn collega's.

Veel kritiek
Het nieuws over de aanzienlijke salarisverhoging is verkeerd gevallen bij onder meer SP-voorzitter Ron Meyer en vakbond CNV. Zo wijst Heerlenaar Meyer via Twitter op de vorige bankencrisis: 'We zijn terug in 2007. Bankiers, bonussen en oldboys.' CNV noemt het besluit 'absurd' en spreekt van 'ouderwets graaien'. "ING heeft de trukendoos uit de kast gehaald om dit zo te regelen", stelt de vakbond. Vorig jaar ontstond er ook veel commotie over de salarisverhoging van Hamers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen