Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenenroof juwelier: nog geen spoor van daders

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 14:31

De politie heeft nog geen spoor van de daders van de horlogeroof bij een juwelier in Maastricht.

Volgens een politiewoordvoerder is het onderzoek naar de diefstal bij Juwelier Burger in Maastricht nog in volle gang. Kerstavond werden bij de zaak aan de Platielstraat voor 1,3 miljoen euro aan dure en zeldzame horloges gestolen. Het gaat om zo'n 150 klokjes.

Volop bezig
De politie is nog volop bezig met het onderzoek. "En we zoeken ook nog naar mensen die mogelijk meer informatie hebben", aldus een woordvoerder. De getroffen juwelier laat weten alle relevante informatie aan de politie gegeven te hebben.

Klokjes kopen
"Ondertussen is de zaak gewoon weer open", vertelt hij. "We moeten door, dus iedereen is welkom om een klokje te komen kopen." De eigenaar van de zaak is flink gedupeerd. Omdat de kostbare horloges niet volledig te verzekeren zijn, had hij slechts een dekking tot 200.000 euro.

Lees ook: Privédetective over miljoenenroof: 'Roer goed in de pot stront'

Kinderlijk eenvoudig
Op bewakingsbeelden is te zien dat de dieven kinderlijk eenvoudig via een raam naar boven klimmen, een raam openslaan bij het kantoor boven de winkel en vervolgens een luik richting de winkel met een moker kapotslaan. Binnen enkele minuten roven ze de vitrines leeg en gaan ze er op de fiets met de buit vandoor. De inmiddels gealarmeerde politie komt net te laat.

Op deze versnelde beelden is te zien hoe de dieven te werk gaan. In werkelijkheid duurde de inbraak vijf minuten.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen