Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenenroof juwelier: nog geen spoor van daders

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 14:31

De politie heeft nog geen spoor van de daders van de horlogeroof bij een juwelier in Maastricht.

Volgens een politiewoordvoerder is het onderzoek naar de diefstal bij Juwelier Burger in Maastricht nog in volle gang. Kerstavond werden bij de zaak aan de Platielstraat voor 1,3 miljoen euro aan dure en zeldzame horloges gestolen. Het gaat om zo'n 150 klokjes.

Volop bezig
De politie is nog volop bezig met het onderzoek. "En we zoeken ook nog naar mensen die mogelijk meer informatie hebben", aldus een woordvoerder. De getroffen juwelier laat weten alle relevante informatie aan de politie gegeven te hebben.

Klokjes kopen
"Ondertussen is de zaak gewoon weer open", vertelt hij. "We moeten door, dus iedereen is welkom om een klokje te komen kopen." De eigenaar van de zaak is flink gedupeerd. Omdat de kostbare horloges niet volledig te verzekeren zijn, had hij slechts een dekking tot 200.000 euro.

Lees ook: Privédetective over miljoenenroof: 'Roer goed in de pot stront'

Kinderlijk eenvoudig
Op bewakingsbeelden is te zien dat de dieven kinderlijk eenvoudig via een raam naar boven klimmen, een raam openslaan bij het kantoor boven de winkel en vervolgens een luik richting de winkel met een moker kapotslaan. Binnen enkele minuten roven ze de vitrines leeg en gaan ze er op de fiets met de buit vandoor. De inmiddels gealarmeerde politie komt net te laat.

Op deze versnelde beelden is te zien hoe de dieven te werk gaan. In werkelijkheid duurde de inbraak vijf minuten.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen