Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenenplan hoognodige verbouwing theater Venray

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 17:40

De schouwburg moet de ‘huiskamer’ van Venray worden. Een verbouwing van vijf miljoen euro moet zorgen dat het theater naast cultuurtempel ook gemeenschapshuis kan zijn.

Belangrijk onderdeel van de metamorfose wordt de bouw van een nieuwe, kleine zaal.

Lompe zaal
Dat zegt wethouder Jan Loonen van Economische Zaken. Hij wijst erop dat de schouwburg onder druk staat. De inkomsten nemen af door dalende bezoekersaantallen en gemeentelijke bezuinigingen. Het grote probleem is dat de schouwburg alleen de beschikking heeft over "één grote, lompe zaal met 600 stoelen", aldus wethouder Loonen. Als die zaal gebruikt wordt, kan er geen tweede activiteit plaatsvinden.

Multifunctioneel
Om dat mogelijk te maken, moet een nieuwe, kleine zaal worden gebouwd boven de foyer. Deze zaal kan multifunctioneel worden gebruikt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Crisis binnen bestuur Schouwburg Venray
Theater, theaterstoelen, voorstelling
Limburgse podia sluiten de deuren
Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Venray in zwartboek: oneerlijke concurrentie in horeca
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen