Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenenplan hoognodige verbouwing theater Venray

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 17:40

De schouwburg moet de ‘huiskamer’ van Venray worden. Een verbouwing van vijf miljoen euro moet zorgen dat het theater naast cultuurtempel ook gemeenschapshuis kan zijn.

Belangrijk onderdeel van de metamorfose wordt de bouw van een nieuwe, kleine zaal.

Lompe zaal
Dat zegt wethouder Jan Loonen van Economische Zaken. Hij wijst erop dat de schouwburg onder druk staat. De inkomsten nemen af door dalende bezoekersaantallen en gemeentelijke bezuinigingen. Het grote probleem is dat de schouwburg alleen de beschikking heeft over "één grote, lompe zaal met 600 stoelen", aldus wethouder Loonen. Als die zaal gebruikt wordt, kan er geen tweede activiteit plaatsvinden.

Multifunctioneel
Om dat mogelijk te maken, moet een nieuwe, kleine zaal worden gebouwd boven de foyer. Deze zaal kan multifunctioneel worden gebruikt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Crisis binnen bestuur Schouwburg Venray
Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Venray in zwartboek: oneerlijke concurrentie in horeca
Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen