Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenenplan hoognodige verbouwing theater Venray

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 17:40

De schouwburg moet de ‘huiskamer’ van Venray worden. Een verbouwing van vijf miljoen euro moet zorgen dat het theater naast cultuurtempel ook gemeenschapshuis kan zijn.

Belangrijk onderdeel van de metamorfose wordt de bouw van een nieuwe, kleine zaal.

Lompe zaal
Dat zegt wethouder Jan Loonen van Economische Zaken. Hij wijst erop dat de schouwburg onder druk staat. De inkomsten nemen af door dalende bezoekersaantallen en gemeentelijke bezuinigingen. Het grote probleem is dat de schouwburg alleen de beschikking heeft over "één grote, lompe zaal met 600 stoelen", aldus wethouder Loonen. Als die zaal gebruikt wordt, kan er geen tweede activiteit plaatsvinden.

Multifunctioneel
Om dat mogelijk te maken, moet een nieuwe, kleine zaal worden gebouwd boven de foyer. Deze zaal kan multifunctioneel worden gebruikt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Crisis binnen bestuur Schouwburg Venray
Theater, theaterstoelen, voorstelling
Limburgse podia sluiten de deuren
Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Venray in zwartboek: oneerlijke concurrentie in horeca
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen