Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenennota: verdeelde reacties Limburgse politiek

Geplaatst opdinsdag 16 september 2014 - 21:15

Limburgse politici hebben dinsdag verdeeld gereageerd op de toespraak van de koning en de presentatie van de miljoenennota.

Gedeputeerde Ger Koopmans noemt het een troonrede met hele kleine stapjes, maar voegt daar aan toe dat hij graag had gezien dat de accijnsverhoging voor brandstof was teruggedraaid.

* CDA, Knops
Ook partijgenoot en CDA-kamerlid Raymond Knops sprak daar zijn onvrede over uit. Daarnaast zag hij Limburg niet terug in de troonrede. Verder worden de lasten volgens Knops bij de gewone burger neergelegd en worden er volgens hem geen nieuwe banen gecreëerd.

* VVD, Verheijen
VVD-Kamerlid Mark Verheijen is het daar niet mee eens. Hij zegt dat er veel geld komt voor het midden- en kleinbedrijf. Dat is goed voor ondernemend Limburg en de economie.

* PvdA, Öztürk
Kamerlid Selçuk Öztürk van de PvdA maakt zich zorgen over de internationale verhoudingen en de gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld de tuinbouw in Noord-Limburg. Öztürk vindt dat het kabinet daar alert op moet zijn en moet ingrijpen als dat nodig blijkt.

* PVV, Wilders
Geert Wilders (PVV) is bijzonder negatief over de miljoenennota en vindt dat er verkeerd wordt geïnvesteerd. Zo moet er volgens hem geen geld naar ontwikkelingshulp gaan, maar kan dat beter in de Nederlandse zorg worden gestoken.

L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Raymond Knops uit zware kritiek op PvdA en Mark Verheijen
VVD verliest in Limburg meer dan het landelijk gemiddelde
PVV woest over exit coalitieonderhandelingen
Deze Limburgers zitten straks in de Tweede Kamer
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen