Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Miljoenenlening aan Van Pol moet worden ingetrokken'

Geplaatst opdinsdag 2 december 2014 - 19:46

De voorgenomen lening van 23,5 miljoen euro van de gemeente Kerkrade aan het Roermondse Van Pol Beheer voor de uitvoering van het centrumplan moet worden ingetrokken.

Dat concludeert het bureau Montesquieu. Dat onderzocht in opdracht van de gemeenteraad of een veroordeling van de van corruptie verdachte Van Pol gevolgen zou hebben voor de uitvoering van het centrumplan.

Teveel risico's
Volgens Montesquieu is dat niet het geval. Maar het onderzoeksbureau vindt toch dat de voorgenomen lening van 23,5 miljoen moet worden ingetrokken, omdat er teveel risico's aan zijn verbonden. Het bedrijf van Van Pol heeft namelijk niet aan een aantal eisen voldaan.

Geen garanties
Zo heeft het bedrijf geen derde partij gevonden die het project afmaakt als Van Pol dat niet kan. En ook kan het bedrijf niet garanderen dat de lening en rente worden afgelost.

B en W van Kerkrade wil woensdag pas reageren op het onderzoek.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van Pol Beheer beticht van ‘ongerechtvaardigde verrijking’
Bajeshotel in Roermond ligt onder vergrootglas
Gemeente Kerkrade geeft Van Pol voorlopig geen lening
Roermond vooralsnog door met Piet van Pol
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen