Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen voor restauratie kastelen en ander erfgoed

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 18:41

De provincie trekt 4,7 miljoen euro subsidie uit voor het restaureren van kastelen, kloosters, molens en industrieel erfgoed.

Daarmee moeten achterstanden op het gebied van restauratie worden ingelopen. Het gaat om grotere monumenten. Monumentale woningen en kerken vallen niet onder de nieuwe subsidieregeling. Daarvoor bestaan al andere subsidiepotjes.

500.000 euro
Voor elk project kan maximaal 500.000 euro subsidie worden aangevraagd. Voorwaarde is wel dat het monument een functie krijgt en niet leeg komt te staan. Eigenaren van monumenten die snel willen beginnen met restaureren, moeten voor 23 augustus hun aanvraag indienen.

Uitstraling
Volgens CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck hebben monumenten die in goede staat verkeren en een functie hebben, een goede uitstraling op het omliggende gebied.

Meebetalen
Bij de nieuwe regeling voor de restauratie van kastelen, kloosters, molens en industrieel erfgoed is het niet verplicht dat ook gemeenten meebetalen. Dat wijkt af van wat bij de meeste andere regelingen gebruikelijk is. "We denken zo eigenaren te prikkelen om sneller met plannen te komen", aldus gedeputeerde Van der Broeck.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen