Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen voor restauratie kastelen en ander erfgoed

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 18:41

De provincie trekt 4,7 miljoen euro subsidie uit voor het restaureren van kastelen, kloosters, molens en industrieel erfgoed.

Daarmee moeten achterstanden op het gebied van restauratie worden ingelopen. Het gaat om grotere monumenten. Monumentale woningen en kerken vallen niet onder de nieuwe subsidieregeling. Daarvoor bestaan al andere subsidiepotjes.

500.000 euro
Voor elk project kan maximaal 500.000 euro subsidie worden aangevraagd. Voorwaarde is wel dat het monument een functie krijgt en niet leeg komt te staan. Eigenaren van monumenten die snel willen beginnen met restaureren, moeten voor 23 augustus hun aanvraag indienen.

Uitstraling
Volgens CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck hebben monumenten die in goede staat verkeren en een functie hebben, een goede uitstraling op het omliggende gebied.

Meebetalen
Bij de nieuwe regeling voor de restauratie van kastelen, kloosters, molens en industrieel erfgoed is het niet verplicht dat ook gemeenten meebetalen. Dat wijkt af van wat bij de meeste andere regelingen gebruikelijk is. "We denken zo eigenaren te prikkelen om sneller met plannen te komen", aldus gedeputeerde Van der Broeck.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen