Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen voor plan om tekort arbeidsmarkt aan te pakken

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 23:06

Het Limburgs Parlement trekt alvast 5 miljoen euro uit voor het Aanvalsplan Arbeidsmarkt dat deze week door het provinciebestuur is gepresenteerd.

Een voorstel van de VVD daarover werd bijna unaniem aangenomen. Alleen de PVV stemde tegen. Die partij wil eerst meer concrete plannen zien voordat er geld wordt gereserveerd.

Lees ook: VVD: vijf miljoen extra voor aanvalsplan arbeidsmarkt

Tekort aan arbeidskrachten
Het Aanvalsplan Arbeidsmarkt moet het toenemende tekort aan arbeidskrachten tegengaan. Dat moet gebeuren door werklozen, bijstandsgerechtigden en asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een baan te helpen. "Maar een aanvalsplan zonder geld stelt niets voor. Wij willen een echt plan voor echte banen", zei VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker. Vandaar de 5 miljoen. Die is bedoeld voor 2018 en 2019.

Kritiek
PvdA en PVV bekritiseerden dat de drie arbeidsmarktregio's in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg niets wisten van de inhoud van het Aanvalsplan. In de arbeidsmarktregio's werken gemeenten en uitkeringsinstantie UWV samen om werklozen aan het werk te krijgen.

Van Rijnsbergen
Maar volgens SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is er vooraf geen toestemming gevraagd en hoeft dat ook niet. Wel zijn de arbeidsmarktregio's belangrijk bij de uitvoering, aldus de gedeputeerde. Woensdag zit zij met hen rond de tafel.

MKB
Het CDA vond dat in het Aanvalsplan het bedrijfsleven meer centraal moet staan en minder de overheid. Ook moet het MKB (Midden- en Kleinbedrijf) erbij worden betrokken, zo stelde het CDA. Want zeker in de horeca en de detailhandel kunnen ondernemers extra krachten gebruiken.

Lees ook: Provincie lanceert plan om tekort arbeidsmarkt aan te pakken

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen