Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen voor plan om tekort arbeidsmarkt aan te pakken

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 23:06

Het Limburgs Parlement trekt alvast 5 miljoen euro uit voor het Aanvalsplan Arbeidsmarkt dat deze week door het provinciebestuur is gepresenteerd.

Een voorstel van de VVD daarover werd bijna unaniem aangenomen. Alleen de PVV stemde tegen. Die partij wil eerst meer concrete plannen zien voordat er geld wordt gereserveerd.

Lees ook: VVD: vijf miljoen extra voor aanvalsplan arbeidsmarkt

Tekort aan arbeidskrachten
Het Aanvalsplan Arbeidsmarkt moet het toenemende tekort aan arbeidskrachten tegengaan. Dat moet gebeuren door werklozen, bijstandsgerechtigden en asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een baan te helpen. "Maar een aanvalsplan zonder geld stelt niets voor. Wij willen een echt plan voor echte banen", zei VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker. Vandaar de 5 miljoen. Die is bedoeld voor 2018 en 2019.

Kritiek
PvdA en PVV bekritiseerden dat de drie arbeidsmarktregio's in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg niets wisten van de inhoud van het Aanvalsplan. In de arbeidsmarktregio's werken gemeenten en uitkeringsinstantie UWV samen om werklozen aan het werk te krijgen.

Van Rijnsbergen
Maar volgens SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is er vooraf geen toestemming gevraagd en hoeft dat ook niet. Wel zijn de arbeidsmarktregio's belangrijk bij de uitvoering, aldus de gedeputeerde. Woensdag zit zij met hen rond de tafel.

MKB
Het CDA vond dat in het Aanvalsplan het bedrijfsleven meer centraal moet staan en minder de overheid. Ook moet het MKB (Midden- en Kleinbedrijf) erbij worden betrokken, zo stelde het CDA. Want zeker in de horeca en de detailhandel kunnen ondernemers extra krachten gebruiken.

Lees ook: Provincie lanceert plan om tekort arbeidsmarkt aan te pakken

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen