Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen voor kleine werkgroepen Universiteit Maastricht

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 13:30

De Universiteit Maastricht krijgt tot en met 2024 ongeveer 60 miljoen euro om werkgroepen te verkleinen tot maximaal 15 studenten.

Het bedrag is toegekend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Tien miljoen
"Het exacte bedrag wordt in de periode 2019 tot en met 2024 jaarlijks berekend", laat een woordvoerder van het ministerie weten. Het ministerie gaat uit van een bijdrage van tien miljoen euro per jaar.

Ervaring
De universiteit heeft al ervaring met werken in kleine groepen. Dat bevalt de studenten goed, bleek onlangs uit de Nationale Studenten Enquête 2019.

Lees ook: Universitaire studenten vooral tevreden over groepsgrootte

2,4 miljard
In totaal zijn de plannen van tien universiteiten en vijf hogescholen gehonoreerd door het ministerie. Met die projecten is 663 miljoen euro gemoeid. Tot en met 2024 is in totaal 2,4 miljard euro beschikbaar voor concrete plannen die de onderwijskwaliteit verhogen. Het geld is afkomstig uit de opbrengst van het sociaal leenstelsel, dat de basisbeurs voor studenten heeft vervangen.

Positief
In Limburg is alleen het project van de Maastrichtse universiteit positief beoordeeld. Bij de Limburgse universiteit staan 18.000 studenten ingeschreven, van wie de helft uit het buitenland komt.

Herkansing
De plannen zijn gesmeed door studenten, docenten en bestuurders. Tot en met april 2020 kunnen hogescholen en universiteiten plannen indienen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen