Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen stromen Limburg binnen voor Maasbescherming

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 6:44

Het Ministerie van Waterstaat stelt tientallen miljoenen beschikbaar voor de bescherming van Limburgse Maasdorpen.

In totaal stroomt er 55,4 miljoen euro vanuit Den Haag naar het zuiden om de Maasdijken bij Arcen, tussen Baarlo en Hout-Blerick en bij Well te verbeteren. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen bekendgemaakt.

Bescherming
Het geld is bedoeld om de plannen uit te werken waarmee de minister kwam na gesprekken die zij afgelopen zomer in Limburgse Maasregio's voerde. Die gingen over bescherming tegen de Maas bij hoogwater.

Lees ook: Minister wil maatwerk bij bescherming Maasdorpen

Thorn
Thorn valt voorlopig nog uit de boot. Van Nieuwenhuizen schippert nog tussen meerdere opties en neemt tot het voorjaar van 2020 de tijd om te besluiten welke Maasmaatregelen het beste bij het witte stadje passen.

Dijkversterkingen en -verleggingen zijn nodig, omdat op sommige plekken de dijken niet meer aan de norm voldoen. Op die plaatsen bieden de dijken te weinig bescherming bij hoogwater.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen