Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen stromen Limburg binnen voor Maasbescherming

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 6:44

Het Ministerie van Waterstaat stelt tientallen miljoenen beschikbaar voor de bescherming van Limburgse Maasdorpen.

In totaal stroomt er 55,4 miljoen euro vanuit Den Haag naar het zuiden om de Maasdijken bij Arcen, tussen Baarlo en Hout-Blerick en bij Well te verbeteren. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen bekendgemaakt.

Bescherming
Het geld is bedoeld om de plannen uit te werken waarmee de minister kwam na gesprekken die zij afgelopen zomer in Limburgse Maasregio's voerde. Die gingen over bescherming tegen de Maas bij hoogwater.

Lees ook: Minister wil maatwerk bij bescherming Maasdorpen

Thorn
Thorn valt voorlopig nog uit de boot. Van Nieuwenhuizen schippert nog tussen meerdere opties en neemt tot het voorjaar van 2020 de tijd om te besluiten welke Maasmaatregelen het beste bij het witte stadje passen.

Dijkversterkingen en -verleggingen zijn nodig, omdat op sommige plekken de dijken niet meer aan de norm voldoen. Op die plaatsen bieden de dijken te weinig bescherming bij hoogwater.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen