Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen sigaretten ontdekt in illegale Heerlense fabriek

Geplaatst opdonderdag 25 november 2021 - 15:59

Politie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) hebben woensdag een illegale sigarettenfabriek ontdekt in Heerlen. Er zijn 23 mensen gearresteerd.

De fabriek was volledig in bedrijf. Opsporingsdiensten vonden onder meer 2,7 miljoen sigaretten en 14.000 kilo tabak.

Lees ook: Politie rolt illegale tabaksfabriek op: 13 mannen opgepakt

Miljoenen sigaretten
De FIOD vermoedt dat de illegale fabriek zo'n twee miljoen sigaretten per dag produceerde. 'Als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden worden afgezet, dan zou de Nederlandse Staat per dag ongeveer 500.000 euro aan accijns mislopen. Alle machines en grondstoffen zijn afgevoerd en worden vernietigd', schrijft de FIOD in een verklaring.

Illegale sigarettenfabriek Heerlen (24 nov 2021)
Foto: FIOD

Woningen doorzocht
Tijdens dezelfde actie werden er invallen gedaan in Horst, waar in een loods 3000 kilo tabak werd gevonden, en in Maastricht en Sittard. In die laatste twee plaatsen werden woningen doorzocht. Op dit moment zitten alle aangehouden personen nog in voorarrest. De FIOD sluit niet uit dat er op een later moment meer mensen worden gearresteerd.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat er een illegale sigarettenfabriek wordt opgerold in Limburg. Vorige week maandag was het raak in Roermond, terwijl in maart een inval werd gedaan in een grote loods in Hoensbroek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen