Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen naar Meerssen voor strijd tegen wateroverlast

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 17:23

Meerssen krijgt enkele miljoenen van het Rijk voor betere afvoer van water bij piekbuien.

Met een aantal investeringen wil minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de gevolgen van extreme weersomstandigheden tegengaan, zo maakte ze donderdag bekend.

Overlast
Een woonwijk kreeg vorig jaar tot twee keer toe te maken met hevige regenval en modderstromen. Na de wateroverlast van vorig jaar is Meerssen aangewezen als proefgemeente voor het programma Water in Balans. De waterbuffer aan de Herkenberg is een van de vele projecten die ervoor moeten zorgen dat inwoners van de gemeente Meerssen droge voeten houden bij hoosbuien.

In mei 2018 kregen de inwoners van Meerssen natte voeten.

Lees ook: Noodmaatregelen in strijd tegen natte voeten in Meerssen

Projecten
Drie projecten - in Meerssen, Utrecht en Groningen - krijgen van de overheid financiƫle steun uit een pot van 5,2 miljoen euro. Minister Van Nieuwenhuizen zegt hierover: "We zetten hiermee een eerste schop in de grond om mooie regionale projecten te steunen die op korte termijn al zichtbare resultaten laten zien. Het levert bovendien waardevolle praktische kennis op, die andere overheden ook weer kunnen toepassen."

Lees ook: Dikke pijpen moeten wateroverlast Meerssen verminderen

Afspraken
In de komende periode worden afspraken gemaakt over de inhoud en financiering van de projecten.

Lees ook: Tweede Kamer wil steun voor aanpak wateroverlast Meerssen

10 miljoen
In 2019 en 2020 wordt in totaal 10 miljoen euro gereserveerd voor lokale en regionale projecten. Die moeten de overheid stimuleren om met klimaatverandering aan de slag te gaan.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen