Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen naar Meerssen voor strijd tegen wateroverlast

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 17:23

Meerssen krijgt enkele miljoenen van het Rijk voor betere afvoer van water bij piekbuien.

Met een aantal investeringen wil minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de gevolgen van extreme weersomstandigheden tegengaan, zo maakte ze donderdag bekend.

Overlast
Een woonwijk kreeg vorig jaar tot twee keer toe te maken met hevige regenval en modderstromen. Na de wateroverlast van vorig jaar is Meerssen aangewezen als proefgemeente voor het programma Water in Balans. De waterbuffer aan de Herkenberg is een van de vele projecten die ervoor moeten zorgen dat inwoners van de gemeente Meerssen droge voeten houden bij hoosbuien.

In mei 2018 kregen de inwoners van Meerssen natte voeten.

Lees ook: Noodmaatregelen in strijd tegen natte voeten in Meerssen

Projecten
Drie projecten - in Meerssen, Utrecht en Groningen - krijgen van de overheid financiële steun uit een pot van 5,2 miljoen euro. Minister Van Nieuwenhuizen zegt hierover: "We zetten hiermee een eerste schop in de grond om mooie regionale projecten te steunen die op korte termijn al zichtbare resultaten laten zien. Het levert bovendien waardevolle praktische kennis op, die andere overheden ook weer kunnen toepassen."

Lees ook: Dikke pijpen moeten wateroverlast Meerssen verminderen

Afspraken
In de komende periode worden afspraken gemaakt over de inhoud en financiering van de projecten.

Lees ook: Tweede Kamer wil steun voor aanpak wateroverlast Meerssen

10 miljoen
In 2019 en 2020 wordt in totaal 10 miljoen euro gereserveerd voor lokale en regionale projecten. Die moeten de overheid stimuleren om met klimaatverandering aan de slag te gaan.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen