Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen mensen krijgen testbericht NL-Alert

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 6:55

Ongeveer 12 miljoen mensen in Nederland ontvangen maandag een waarschuwingsbericht van de overheid op hun smartphone. Het is een testbericht voor NL-Alert.

Dat bericht verschijnt ook op honderden digitale reclamezuilen in het hele land en op vertrekborden voor het openbaar vervoer.

Luchtalarm
Het controlebericht wordt precies om 12.00 uur verstuurd, tegelijk met het luchtalarm. Door een NL-Alert informeert de overheid de bevolking over een ramp in de buurt en hoe in dat geval het beste kan worden gehandeld.

Boodschap
De boodschap wordt via mobiele telefoons verzonden bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties.

Controlebericht
Het systeem wordt twee keer per jaar getest. Het vorige controlebericht werd op maandag 3 juni verstuurd. Dat proefalarm werd ontvangen door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen