Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen mensen krijgen testbericht NL-Alert

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 6:55

Ongeveer 12 miljoen mensen in Nederland ontvangen maandag een waarschuwingsbericht van de overheid op hun smartphone. Het is een testbericht voor NL-Alert.

Dat bericht verschijnt ook op honderden digitale reclamezuilen in het hele land en op vertrekborden voor het openbaar vervoer.

Luchtalarm
Het controlebericht wordt precies om 12.00 uur verstuurd, tegelijk met het luchtalarm. Door een NL-Alert informeert de overheid de bevolking over een ramp in de buurt en hoe in dat geval het beste kan worden gehandeld.

Boodschap
De boodschap wordt via mobiele telefoons verzonden bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties.

Controlebericht
Het systeem wordt twee keer per jaar getest. Het vorige controlebericht werd op maandag 3 juni verstuurd. Dat proefalarm werd ontvangen door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen