Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen euro’s voor innovatieprojecten mbo

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 7:22

Verschillende Limburgse mbo-opleidingen krijgen bij elkaar zo’n tien miljoen euro subsidie voor allerlei innovatieve projecten.

Het geld komt deels van het ministerie van Onderwijs, maar ook de provincie Limburg en het bedrijfsleven betalen mee.

Innovatief vakmanschap
Gilde Opleidingen gaat met het geld twee centra voor innovatief vakmanschap opzetten. Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Installatietechniek Limburg (CIVIL) en het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) moeten ervoor zorgen dat de baankansen voor mbo-studenten groter worden door hun opleiding beter te laten aansluiten op hun toekomstige werkomgeving.

Het Arcus College gebruikt de subsidie voor het project tech2create. Hierbij kunnen studenten de nodige ervaring opdoen bij onder meer VDL Nedcar.

Impuls
Het Citaverde College krijgt het geld voor de verdere ontwikkeling van het Centrum voor Vakmanschap en Ondernemerschap Agro (CVO Agra). Dat betekent vier jaar lang een impuls voor de regio Greenport Venlo.

In heel Nederland heeft het ministerie in totaal 29 vernieuwende initiatieven beloond. In totaal is daarvoor 72 miljoen euro beschikbaar gesteld door het Regionaal Investeringsfonds Mbo, een cofinanciering van de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Arcus College scoort slechtst van alle MBO’s in Limburg
Opleiding tot milieu-inspecteur op Citaverde Roermond
Limburgse MBO-scholen gaan samenwerken
Limburgse mbo’ers stylen politici voor Prinsjesdag
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen