Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen euro’s voor innovatieprojecten mbo

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 7:22

Verschillende Limburgse mbo-opleidingen krijgen bij elkaar zo’n tien miljoen euro subsidie voor allerlei innovatieve projecten.

Het geld komt deels van het ministerie van Onderwijs, maar ook de provincie Limburg en het bedrijfsleven betalen mee.

Innovatief vakmanschap
Gilde Opleidingen gaat met het geld twee centra voor innovatief vakmanschap opzetten. Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Installatietechniek Limburg (CIVIL) en het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) moeten ervoor zorgen dat de baankansen voor mbo-studenten groter worden door hun opleiding beter te laten aansluiten op hun toekomstige werkomgeving.

Het Arcus College gebruikt de subsidie voor het project tech2create. Hierbij kunnen studenten de nodige ervaring opdoen bij onder meer VDL Nedcar.

Impuls
Het Citaverde College krijgt het geld voor de verdere ontwikkeling van het Centrum voor Vakmanschap en Ondernemerschap Agro (CVO Agra). Dat betekent vier jaar lang een impuls voor de regio Greenport Venlo.

In heel Nederland heeft het ministerie in totaal 29 vernieuwende initiatieven beloond. In totaal is daarvoor 72 miljoen euro beschikbaar gesteld door het Regionaal Investeringsfonds Mbo, een cofinanciering van de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Arcus College scoort slechtst van alle MBO’s in Limburg
Opleiding tot milieu-inspecteur op Citaverde Roermond
Limburgse mbo’ers stylen politici voor Prinsjesdag
Techniekopleidingen willen zich in Sittard vestigen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen