Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen euro's gemoeid met crystalmethlab in Nederweert

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 17:27

Met het produceren van grote hoeveelheden crystal meth in twee loodsen in Nederweert zijn volgens de politie zeker miljoenen euro's gemoeid.

Een exact bedrag, noemt de politie echter niet.

Video: L1

100 kilo crystal meth per dag
Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) kon in het drugslab aan de Hoogbosweg meer dan 100 kilo crystal meth per dag worden gemaakt. Dat komt neer op een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag, maar de verkoop hiervan zou uiteindelijk veel meer poen opleveren, zegt de politie.

Lees ook: Grootste crystalmethlab van Nederland in Nederweert ontdekt

Grootste drugslab van Nederland
Verder heeft de LFO partijen grondstoffen en apparatuur om de drug mee te maken gevonden in de loodsen. De politie zegt dat in Nederweert het grootste en meest professionele productielab van crystal meth ooit in Nederland is ontdekt. Agenten stapten in de nacht van donderdag op vrijdag de loodsen binnen nadat ze informatie hadden gekregen uit versleutelde chatberichten. Om wat voor informatie het gaat, maakt de politie niet bekend.

Op het perceel in het buitengebied staan een woning en meerdere loodsen. Het lab was gevestigd in twee loodsen die langs elkaar staan. Diezelfde nacht is een 62-jarige Pool, die aanwezig was in de woning, gearresteerd. Mogelijk volgen later meer aanhoudingen. Het politieonderzoek is namelijk in volle gang. De LFO is nu druk bezig met het ontmantelen van de grote productielocatie. Dat gaat zeker tot en met zondag duren.

Verslavend
Crystal meth is een zwaar verslavende drug waar criminelen dus flink geld mee kunnen verdienen. De drug wordt meestal verkocht in de vorm van kristallen en poeder.

Lees ook: Drugslab ontdekt bij inval in Nederweert

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen