Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenen en kerstbomen voor Limburgse Center Parcs

Geplaatst opmaandag 7 december 2020 - 13:14

Center Parcs trekt tientallen miljoenen uit voor een metamorfose van de Limburgse recreatieparken.

Met de renovatie van Het Heijderbos in Heijen is een bedrag van 30 miljoen euro gemoeid. Voor de opknapbeurt van Het Meerdal in America wordt een soortgelijk bedrag uitgetrokken. De werkzaamheden op Limburgse Peel in America zijn afgerond. De kosten bedroegen ongeveer 20 miljoen euro.

Cluster
Volgens een woordvoerder gaan alle parken in Nederland op de schop. Deze operatie kost 650 miljoen euro. "Het is een behoorlijke opgave", zegt woordvoerder Marthijn Tabak. "De parken blijven namelijk te allen tijde open. Er wordt in clusters gewerkt. Dus in gebieden waar flink gewerkt wordt, zitten dan geen mensen."

Huisjes en zwembaden
Alle huisjes worden in een nieuw en luxer jasje gestoken. De meeste luxe huisjes worden verder uitgebreid. Ook de zwembaden worden onder handen genomen. "Zo komt er in Het Heijderbos bijvoorbeeld een nieuwe glijbaan", zegt Tabak. "Voor de kerst wordt de recreatieruimte opgeleverd. Eind 2021 gaan we in Het Meerdal aan de slag. Als alles volgens planning verloopt, moet begin 2023 alles klaar zijn."

Drukte
De woordvoerder merkt dat vakantie in eigen land populair is. "De boekingen voor de kerstdagen stromen binnen. Normaal was alles al volgeboekt, maar vanwege het coronavirus boeken mensen nu vooral last minute", zegt hij. "Vakantiegangers wachten nu altijd eventuele versoepelingen van coronamaatregelen af. Dan reserveren ze pas. Daarom komt de drukte voor de kerstdagen nu pas op gang."

Kerstbomen
De ruim 800 cottages in Het Heijderbos zijn maandagochtend allemaal voorzien van een kerstboom, inclusief versiering. Daarmee is het park in Heijen het eerste en enige park van het land dat vooralsnog in kerstsfeer is. Mogelijk volgen andere vakantieparken nog. "De vrachtwagen met kerstbomen had er eigenlijk om 8:00 uur moeten zijn, maar vanwege pech onderweg was hij later. Er wordt nog druk gewerkt om in alle huisjes een boom te zetten."

Begonnen in Reuver
Center Parcs heeft overigens 'Limburgse roots'. In 1967 werd het eerste vakantiepark geopend in Reuver: De Lommerbergen. In 2002 werd het park verkocht aan Landal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen