Miljoenen euro's voor onderzoek naar psychische stoornissen

De Universiteit Maastricht krijgt twintig miljoen euro voor nieuw onderzoek naar psychische stoornissen. Dat is het hoogste subsidiebedrag dat door het Rijk voor wetenschappelijk onderzoek wordt uitgekeerd.

Miljoenenbijdrage voor techniekonderwijs in Zuid-Limburg

Het Porta Mosana College in Maastricht krijgt 8,4 miljoen euro van het Ministerie van Onderwijs. Zij moet dat bedrag als penvoerder verdelen over andere techniekinstellingen in de regio Zuid-Limburg.

Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis

Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis voor achterstandsleerlingen. Dit zijn kinderen van laagopgeleide ouders.

Doornbos over terugbetalen miljoenen: "Dit is heel pijnlijk"

Voormalig autocoureur Robert Doornbos zit in zak en as over de miljoenen die hij terug zou moeten betalen aan de Limburgse ondernemer Harry Muermans, maar legt zich er niet bij neer.

Postcodepechvogel Kamal uit Sittard blijft strijdbaar

De Postcode Loterij en Postcodepechvogel Kamal Maihouane uit Sittard ontmoeten elkaar over drie weken voor de rechter.

16 miljoen euro voor Limburgse economie

De provincie investeert 16 miljoen extra in de Limburgse economie. Het geld is bedoeld voor het versterken van het midden- en kleinbedrijf (mkb) en het binnenhalen van nieuwe bedrijven.

ANP
Laatste miljoenen worden verdeeld in Sittard

In Sittard worden donderdagavond de laatste miljoenen van de Postcode Loterij verdeeld.

'Al die miljoenen zijn goed voor het centrum'

De miljoenenregen in Sittard is goed voor het centrum. "Het kan haast niet anders dan dat de winnaars een deel van al dat geld hier in de stad besteden."

Pechvogel uit Sittard loopt miljoenen mis door foutje

2016 is pas twee dagen oud, maar de pechvogel van het jaar is al bekend. Een vaste Postcode Loterij-speler uit de winnende straat in Sittard speelt al drie jaar mee, maar bij de automatische incassering van december ging iets mis.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!