Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor

Geplaatst opdinsdag 25 november 2014 - 13:30

De provincie steekt ruim een miljoen euro in het groot onderhoud van de spoorlijn van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM). Dat moet nog dit jaar gebeuren.

Vorig jaar besloot de provincie om alle zaken als het spoor en de stationsgebouwen van de ZLSM over te nemen, omdat de maatschappij in grote geldnood zat.

Onderhoudsfonds
Daarmee verplichtte de provincie zich ook om voor het onderhoud te zorgen, dat uit een speciaal onderhoudsfonds komt. In dat potje zit vijf miljoen euro, dat behalve door de provincie is ingelegd door de gemeenten Kerkrade, Valkenburg, Simpelveld en Gulpen-Wittem.

De onderhoudsklus wordt uitgevoerd door Strukton Rail voor een totaalbedrag van 1.045.000 euro.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Trein ZLSM ontspoort op station Simpelveld
Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein
'Gemeente Valkenburg gaat door met ZLSM'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen