Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor

Geplaatst opdinsdag 25 november 2014 - 13:30

De provincie steekt ruim een miljoen euro in het groot onderhoud van de spoorlijn van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM). Dat moet nog dit jaar gebeuren.

Vorig jaar besloot de provincie om alle zaken als het spoor en de stationsgebouwen van de ZLSM over te nemen, omdat de maatschappij in grote geldnood zat.

Onderhoudsfonds
Daarmee verplichtte de provincie zich ook om voor het onderhoud te zorgen, dat uit een speciaal onderhoudsfonds komt. In dat potje zit vijf miljoen euro, dat behalve door de provincie is ingelegd door de gemeenten Kerkrade, Valkenburg, Simpelveld en Gulpen-Wittem.

De onderhoudsklus wordt uitgevoerd door Strukton Rail voor een totaalbedrag van 1.045.000 euro.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Trein ZLSM ontspoort op station Simpelveld
Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein
'Gemeente Valkenburg gaat door met ZLSM'
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen