Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor

Geplaatst opdinsdag 25 november 2014 - 13:30

De provincie steekt ruim een miljoen euro in het groot onderhoud van de spoorlijn van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM). Dat moet nog dit jaar gebeuren.

Vorig jaar besloot de provincie om alle zaken als het spoor en de stationsgebouwen van de ZLSM over te nemen, omdat de maatschappij in grote geldnood zat.

Onderhoudsfonds
Daarmee verplichtte de provincie zich ook om voor het onderhoud te zorgen, dat uit een speciaal onderhoudsfonds komt. In dat potje zit vijf miljoen euro, dat behalve door de provincie is ingelegd door de gemeenten Kerkrade, Valkenburg, Simpelveld en Gulpen-Wittem.

De onderhoudsklus wordt uitgevoerd door Strukton Rail voor een totaalbedrag van 1.045.000 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Trein ZLSM ontspoort op station Simpelveld
Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein
'Gemeente Valkenburg gaat door met ZLSM'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen