Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Miljoen van provincie voor kinderen in armoede

Geplaatst opvrijdag 16 maart 2018 - 16:17

Drie organisaties die het financieel mogelijk maken dat kinderen die in armoede leven toch mee kunnen doen aan allerlei activiteiten, krijgen eenmalig een half miljoen euro extra van de provincie.

Het gaat om het Jeugdsportfonds Limburg, het Jeugdcultuurfonds Limburg en de Stichting Leergeld.

Ook twee projecten op het terrein van armoedebestrijding in de gemeenten Roermond en Weert krijgen samen een half miljoen.

Gezinnen en jongeren
In Weert gaat het om een project om ook 450 kinderen te ondersteunen die met stille armoede te maken hebben.
Zij komen uit gezinnen die ten gevolge van hoge, onverwachte uitgaven te weinig geld over houden voor dagelijkse uitgaven. Ondanks dat die huishoudens een modaal inkomen of meer hebben. Roermond wil zich met een speciaal project richten op kwetsbare jongeren van 16 tot 23 jaar. De gemeente wil voorkomen dat zij in armoede terecht komen.

Eenmalig extraatje
Met de in totaal 1 miljoen euro extra geeft SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen uitvoering aan een GroenLinks-motie die het Limburgs Parlement in november 2017 aannam. Die bepaalde dat er eenmalig 1 miljoen extra gaat naar het bestrijden van armoede onder kinderen. Het geld moest rechtstreeks aan hen ten goede komen.

Het miljoen is over uit het potje dat was bestemd om de overgang van de jeugdhulp van provincie naar gemeenten soepel te laten verlopen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen