Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Miljoen van provincie voor kinderen in armoede

Geplaatst opvrijdag 16 maart 2018 - 16:17

Drie organisaties die het financieel mogelijk maken dat kinderen die in armoede leven toch mee kunnen doen aan allerlei activiteiten, krijgen eenmalig een half miljoen euro extra van de provincie.

Het gaat om het Jeugdsportfonds Limburg, het Jeugdcultuurfonds Limburg en de Stichting Leergeld.

Ook twee projecten op het terrein van armoedebestrijding in de gemeenten Roermond en Weert krijgen samen een half miljoen.

Gezinnen en jongeren
In Weert gaat het om een project om ook 450 kinderen te ondersteunen die met stille armoede te maken hebben.
Zij komen uit gezinnen die ten gevolge van hoge, onverwachte uitgaven te weinig geld over houden voor dagelijkse uitgaven. Ondanks dat die huishoudens een modaal inkomen of meer hebben. Roermond wil zich met een speciaal project richten op kwetsbare jongeren van 16 tot 23 jaar. De gemeente wil voorkomen dat zij in armoede terecht komen.

Eenmalig extraatje
Met de in totaal 1 miljoen euro extra geeft SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen uitvoering aan een GroenLinks-motie die het Limburgs Parlement in november 2017 aannam. Die bepaalde dat er eenmalig 1 miljoen extra gaat naar het bestrijden van armoede onder kinderen. Het geld moest rechtstreeks aan hen ten goede komen.

Het miljoen is over uit het potje dat was bestemd om de overgang van de jeugdhulp van provincie naar gemeenten soepel te laten verlopen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen