Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoen mensen zien overwinning Max Verstappen

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 8:53

Ruim een miljoen mensen hebben zondag de overwinning van Max Verstappen op tv (Ziggo Sport) gezien. Verstappen won de 70th Anniversary Grand Prix, de jubileumrace van de Formule 1, op het circuit van Silverstone.

Het is daarmee, samen met het NOS Journaal van 20:00 uur, het enige programma dat meer dan een miljoen kijkers had.

Kijkcijfers
The Great British Bake Off op NPO1 volgde met 831.000 kijkers. RTL4 zat daar met Postcode Loterij Een tegen 50 in de buurt. Dat programma scoorde 820.000 kijkers.

Overwinning
Verstappen controleerde de 70th Anniversary Grand Prix van begin tot eind. "En dat deed hij prachtig. Max reed werkelijk fantastisch", zei teambaas Christian Horner over zijn kopman van Red Bull, die dankzij een uitgekiende bandentactiek de race op Silverstone won. "We hadden zelf niet in de gaten hoe goed onze auto was. Er zat veel snelheid in en dat is bemoedigend", aldus Horner op Ziggo Sport

Niet onverslaanbaar
Verstappen voegde na één derde en twee tweede plaatsen zijn eerste overwinning toe aan dit seizoen. Tot aan zondag was met name Lewis Hamilton van Mercedes hem steeds te snel af. "Maar Max heeft laten zien dat Lewis niet onverslaanbaar is. Hij won zuiver en eerlijk en met de beste strategie. Het betekent dat Red Bull blijft vechten en het gat naar Mercedes lijkt kleiner."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen