Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoen aan schadeclaims wateroverlast afgewezen

Geplaatst opvrijdag 18 november 2016 - 13:03

Het Waterschap Roer en Overmaas in Zuid- en Midden-Limburg heeft tot nu toe alle schadeclaims na de extreme regenval van afgelopen juni afgewezen.

Veel landbouwers hadden toen te kampen met forse wateroverlast. Uit onderzoek van het waterschap blijkt dat de organisatie aan de zorgplicht heeft voldaan en alles deed wat zij moest doen. Wel kan de communicatie beter en moet het waterschap naar buiten toe een herkenbaarder gezicht krijgen.

Klusterbuien
Volgens Roer en Overmaas had de regenval te maken met klusterbuien. Dat zijn buien die op een bepaalde plek blijven hangen en vervolgens helemaal leeglopen. Volgens het waterschap is het onmogelijk om je daar tegen te wapenen. Desalniettemin blijft Roer en Overmaas zoveel mogelijk maatregelen nemen tegen klimaatveranderingen, zo staat in de evaluatie. Nu wordt er al gemiddeld vijf miljoen euro per jaar uitgegeven om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen.

Zorgplicht
Ook bij het waterschap Peel en Maasvallei in Noord- en Midden-Limburg bleek uit een evaluatie dat aan de wettelijke zorgplicht was voldaan. Daar werden eveneens alle schadeclaims afgewezen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tijdelijke dam Keutelbeek Sittard na dag weggeregend
Voorlopig nog beregeningsverbod Midden- en Noord-Limburg
Meerssen komt met maatregelen tegen wateroverlast
Waterschap pakt Chemelot keihard aan vanwege lozingen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen