Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Militairen uitgeloot voor Nijmeegse Vierdaagse

Geplaatst opvrijdag 30 maart 2018 - 12:30

Voor het eerst in de geschiedenis van de 102-jarige Vierdaagse moeten militaire lopers vrijdag meeloten voor een startbewijs.

Voor 160 individuele Nederlands militaire lopers is geen plaats, aldus een woordvoerster van de Vierdaagse. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat er niet voldoende plaatsen voor militairen waren.

Zesduizend
Er kunnen maximaal zesduizend militaire lopers meedoen. Militairen lopen elke dag 40 kilometer met tien kilo bepakking op hun rug en overnachten op Kamp Heumensoord, dat tijdens de Vierdaagse tijdelijk militair gebied is. Als ze de Vierdaagse uitlopen krijgen ze een lintje op hun uniform.

Extra loting
Nu er te veel militaire inschrijvingen zijn, wordt er vrijdag tweemaal geloot. Eenmaal voor de militairen en eenmaal voor burgers. In totaal moeten ruim 12.000 inschrijvers vrijdag meedoen met de loting voor de Vierdaagse, die op 17 juli in Nijmegen start. Onder de burgerinschrijvingen zullen 3970 liefhebbers worden uitgeloot.

Belangstelling
De belangstelling voor het lopen van de Vierdaagse is volgens de organisatie ook dit jaar weer gegroeid, ondanks een fikse verhoging van het inschrijfgeld. Wie vrijdag zeker is van een startbewijs moet binnen twee weken betalen. Volgens de organisatie leert de ervaring dat enkele duizenden lopers dat niet doen. Daardoor komen opnieuw startbewijzen beschikbaar.

Grote wens
Voor het eerst is de organisatie nu van plan om vrijvallende startkaarten opnieuw te verdelen onder uitgelote lopers. Daarmee gaat een grote wens van Vierdaagselopers in vervulling. Elk jaar wordt er gemopperd over de loting, terwijl er uiteindelijk zo'n 43.000 wandelaars echt van start gaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen