Overslaan en naar de inhoud gaan

Militairen helpen waterschap met herstel buffers en beken

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 22:51

Waterschap Limburg krijgt de hulp van 140 militairen in het herstel van de buffers en beken in Limburg na de wateroverlast. "De buffers en beken hebben een flinke klap gekregen door het noodweer", zegt dijkgraaf Patrick van der Broeck.

Van der Broeck kreeg het nieuws van de komst van de militairen dinsdagavond te horen vanuit het Ministerie van Defensie.

500 buffers
De dijkgraaf zegt "hartstikke blij" te zijn met de komst van de militairen. "We hadden defensie gevraagd om ondersteuning. We hebben als waterschap samen met de gemeenten 500 buffers. Die hebben door het noodweer een flinke klap gekregen. Dat is ook het geval bij het bekensysteem door de takken van de bomen", zegt Van der Broeck. "We willen onze systemen weer op kracht hebben voor de volgende buien." Die komen mogelijk al komend weekend. "Er zijn onweersbuien voorspeld", zegt de dijkgraaf.

"Dat lukt ons niet alleen. Dus we zijn blij dat door het ministerie en demissionair minister Ank Bijleveld 140 manschappen ter beschikking gesteld. Zij komen deze week en gaan direct aan de slag. Dat zijn mannen en vrouwen die dat fantastisch kunnen", aldus de dijkgraaf. Hoe lang de werkzaamheden gaan duren, kan Van der Broeck niet precies inschatten. "We hebben dit nog nooit meegemaakt."

Weersvoorspellingen
De dijkgraaf roept daarnaast iedereen op om alert te blijven op de weersvoorspellingen. "Volg de voorspellingen en gebruik je boerenverstand", aldus Van der Broeck die benadrukt dat hij met zijn oproep geen onrust wil veroorzaken. "Het gaat erom dat mensen vooral alert zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen