ANP-414827056

Limburg zet militairen Oirschot in als boa in buitengebied

De provincie Limburg gaat militairen van de 13 Lichte Brigade in Oirschot inzetten als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Het gaat om een volgens de provincie uniek proefproject waarbij tien medewerkers van de brigade buiten diensttijd en in boa-uniform toezicht gaan houden in het buitengebied van Limburg.

1
Militairen nieuwe opleiding aan de slag in het veld

Rekruten van de nieuwe Algemene Militaire Opleiding AMO zijn deze week van start gegaan met de eerste eerste praktijkdag van hum 18 weken durende opleiding.

Teststraat corona
XL-teststraat MECC: dagelijks 3600 mensen checken op corona

Vanaf 15 december kunnen dagelijks 3600 mensen terecht bij het MECC in Maastricht om zich te laten testen op het coronavirus.

stock Maas (bij Arcen in de buurt)
Amerikaanse militairen oefenen deze maand op de Maas

Een deel van de Amerikaanse brigade uit Fort Bliss in Texas zal later deze maand als oefening de Maas bij Grubbenvorst oversteken.

Poppy's van keramiek bij oorlogsgraven Milsbeek
'Poppy's' op Britse oorlogsgraven Milsbeek

Op het Britse oorlogskerkhof in Milsbeek zijn bij alle graven klaprozen van keramiek geplaatst. Het is een eerbetoon aan de gesneuvelden.

Pech legervoertuig A2 Geleen (12 feb 2020)
Militairen hebben pech op A2

Weggebruikers keken woensdagochtend op de A2 bij Geleen misschien raar op toen ze een legervoertuig op de vluchtstrook zagen staan.

Leger militairen Koninklijke Landmacht stock
Leger meldt zich deze week in en rondom Maastricht

Mensen die woensdag of donderdag in Maastricht vertoeven, lopen kans het leger tegen het lijf te lopen.

Weinig Limburgers in dienst van Defensie

Alleen in de provincie Groningen zijn van het totale aantal werkenden procentueel minder mensen in dienst van Defensie dan in Limburg.

Bewapende militairen 'patrouilleren' in Brunssum

Vijandelijke personen die op de vlucht slaan na een aanslag op de luchtbasis in Geilenkirchen. Dat scenario voltrekt zich in Brunssum.

Duizenden bij Indië-herdenking in Roermond

Vele duizenden mensen woonden zaterdag bij het Nationaal Indië-monument in Roermond de herdenking bij van de ruim 6200 Nederlandse militairen die tussen 1945 en 1962 omkwamen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten