Overslaan en naar de inhoud gaan

Militair uit Catsop beklimt Mount Everest in Vijlen

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 18:26

Militair Maarten Cox wil 65 keer de Camerig in Vijlen binnen 30 uur gaan beklimmen.

Hiermee kan hij de eerste sporter worden die de 'Everesting'-uitdaging in Nederland te voet voltooid.

2,4 kilometer
Cox ging woensdagmiddag om 13:00 uur van start aan de voet van de Camerig. Elke beklimming is 2,4 kilometer lang.

Geen nachtrust
De in Catsop geboren militair gaat 30 uur lang in Vijlen in beweging zijn. Alleen voor een sanitaire stop en een eet- en drinkpauze zullen de benen van Cox stil gaan staan. "Ik mag er in principe zo lang als mogelijk over doen. 30 uur is een beetje mijn richttijd. Maar er is één belangrijke spelregel: ik mag niet slapen. En dat gaat toch wel behoorlijk pittig worden", zegt Cox.

Goed doel
Cox gaat geen uitdaging uit de weg en zal er alles aan doen om deze challenge uit te lopen. Maar hij doet het niet alleen voor zichzelf. De militair van beroep beklimt de Camerig ook voor een goed doel. "Ik vind het ook mooi dat wij dit evenement gekoppeld hebben aan een goed doel. Het geld dat ik op zal halen, komt volledig ten goede komt aan de Invictus Games die volgend jaar in Den Haag gehouden zal worden."

Mooiste beklimming
De Everesting uitdaging komt oorspronkelijk uit de wielersport. In de hele wereld is er slecht een enkeling die deze uitdaging volbracht heeft. Dit was voor Cox genoeg reden om zijn idee in een daad om te zetten. "Voor mij is de Camerig in Vijlen één van de mooiste beklimmingen van Nederland", zegt de militair.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen