Overslaan en naar de inhoud gaan

Militair uit Catsop beklimt Mount Everest in Vijlen

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 18:26

Militair Maarten Cox wil 65 keer de Camerig in Vijlen binnen 30 uur gaan beklimmen.

Hiermee kan hij de eerste sporter worden die de 'Everesting'-uitdaging in Nederland te voet voltooid.

2,4 kilometer
Cox ging woensdagmiddag om 13:00 uur van start aan de voet van de Camerig. Elke beklimming is 2,4 kilometer lang.

Geen nachtrust
De in Catsop geboren militair gaat 30 uur lang in Vijlen in beweging zijn. Alleen voor een sanitaire stop en een eet- en drinkpauze zullen de benen van Cox stil gaan staan. "Ik mag er in principe zo lang als mogelijk over doen. 30 uur is een beetje mijn richttijd. Maar er is één belangrijke spelregel: ik mag niet slapen. En dat gaat toch wel behoorlijk pittig worden", zegt Cox.

Goed doel
Cox gaat geen uitdaging uit de weg en zal er alles aan doen om deze challenge uit te lopen. Maar hij doet het niet alleen voor zichzelf. De militair van beroep beklimt de Camerig ook voor een goed doel. "Ik vind het ook mooi dat wij dit evenement gekoppeld hebben aan een goed doel. Het geld dat ik op zal halen, komt volledig ten goede komt aan de Invictus Games die volgend jaar in Den Haag gehouden zal worden."

Mooiste beklimming
De Everesting uitdaging komt oorspronkelijk uit de wielersport. In de hele wereld is er slecht een enkeling die deze uitdaging volbracht heeft. Dit was voor Cox genoeg reden om zijn idee in een daad om te zetten. "Voor mij is de Camerig in Vijlen één van de mooiste beklimmingen van Nederland", zegt de militair.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen