Overslaan en naar de inhoud gaan

Militair uit Catsop beklimt Camerig 65 keer in 35 uur

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 7:53

Militair Maarten Cox uit Catsop heeft na een kleine 35 uur de finish bereikt na het beklimmen van de Camerig in Vijlen. Dat deed hij 65 keer.

Hij is daarmee de eerste sporter die de 'Everesting'-uitdaging in Nederland te voet heeft voltooid.

Emotioneel
Zijn doel was om 8848 hoogtemeters binnen 30 uur te halen, maar daar deed hij uiteindelijk dus een kleine vijf uur langer over. De Limburger kwam emotioneel en helemaal kapot na meer dan 150 kilometer over de eindstreep. Lachen kon hij niet echt meer en lopen ging slecht. Ook had de in Catsop geboren militair wat pijntjes.

Video: L1

Goed doel
Cox ging woensdagmiddag om 13:00 uur van start aan de voet van de Camerig. Elke beklimming van de Mount Everest, zoals de Camerig ook wel wordt genoemd, is 2,4 kilometer lang. De militair van beroep beklom die voor zichzelf, maar ook voor een goed doel. "Ik vind het ook mooi dat wij dit evenement gekoppeld hebben aan een goed doel", zei hij eerder. "Het geld dat ik op zal halen, komt volledig ten goede komt aan de Invictus Games die volgend jaar in Den Haag gehouden zal worden."

Lees ook: Militair uit Catsop beklimt Mount Everest in Vijlen

Het is nog niet bekend hoeveel geld hij met zijn uitdaging heeft opgehaald.

Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen