Overslaan en naar de inhoud gaan

Militair uit Catsop beklimt Camerig 65 keer in 35 uur

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 7:53

Militair Maarten Cox uit Catsop heeft na een kleine 35 uur de finish bereikt na het beklimmen van de Camerig in Vijlen. Dat deed hij 65 keer.

Hij is daarmee de eerste sporter die de 'Everesting'-uitdaging in Nederland te voet heeft voltooid.

Emotioneel
Zijn doel was om 8848 hoogtemeters binnen 30 uur te halen, maar daar deed hij uiteindelijk dus een kleine vijf uur langer over. De Limburger kwam emotioneel en helemaal kapot na meer dan 150 kilometer over de eindstreep. Lachen kon hij niet echt meer en lopen ging slecht. Ook had de in Catsop geboren militair wat pijntjes.

Video: L1

Goed doel
Cox ging woensdagmiddag om 13:00 uur van start aan de voet van de Camerig. Elke beklimming van de Mount Everest, zoals de Camerig ook wel wordt genoemd, is 2,4 kilometer lang. De militair van beroep beklom die voor zichzelf, maar ook voor een goed doel. "Ik vind het ook mooi dat wij dit evenement gekoppeld hebben aan een goed doel", zei hij eerder. "Het geld dat ik op zal halen, komt volledig ten goede komt aan de Invictus Games die volgend jaar in Den Haag gehouden zal worden."

Lees ook: Militair uit Catsop beklimt Mount Everest in Vijlen

Het is nog niet bekend hoeveel geld hij met zijn uitdaging heeft opgehaald.

Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen