Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Milieuvereniging kraakt plan voor doorgetrokken A77

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 9:59

De lobby van de gemeente Gennep om de snelweg A77 door te trekken krijgt niet overal de handen op elkaar.

De Milieuvereniging Land van Cuijk noemt het plan krankzinnig, schrijft De Gelderlander.

Gennep-Uden
De snelweg uit Duitsland loopt nu maar tot de A73. Door de route door te trekken tot de A50 bij Uden wil de gemeente Gennep dat Eindhoven makkelijker bereikbaar wordt vanuit de kop van Noord-Limburg. Nu moet dat nog via Venlo of Nijmegen.

Ecologische hoofdstructuur
Maar de Milieuvereniging vindt dat onzin. Zo vraagt ze zich af, of de snelweg wel zoveel tijdwinst oplevert. Daarnaast wijst de milieuvereniging op de ecologische hoofdstructuur, waar de nieuwe snelweg dwars doorheen zou komen te lopen. "Die snelweg van oost naar west staat letterlijk dwars op de belangen van de natuur. We hebben al moeite genoeg gehad om die natuurzones aan te leggen", zegt voorzitter Theo Wijnhoven.

Lees ook:
- Gennep zoekt Brabantse steun voor doortrekken A77
- Gennep wil A77 doortrekken richting Uden

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gennep wil A77 doortrekken naar Brabant
Gennep zoekt Brabantse steun voor doortrekken A77
Onderzoek naar draagvlak voor doortrekken A77
Gennep Botsing Pijlwagen (19 november 2016)
Automobilist botst tegen pijlwagen en raakt gewond
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen