Overslaan en naar de inhoud gaan

Milieu Service Zuid in Maasbracht failliet

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2015 - 6:35

Afvalverwerker Milieu Service Zuid (MSZ) in Maasbracht is failliet verklaard. Gemeente en justitie hadden het bedrijf op de korrel.

Voor de veertien medewerkers van het bedrijf is ontslag aangevraagd. Het is nog onduidelijk of er mogelijkheden zijn voor een doorstart.

Handhaving
Tegen Milieu Service Zuid liep een handhavingstraject van de gemeente Maasgouw. Het bedrijf sloeg volgens de gemeente meer afval op dan volgens de vergunning mocht. Ook constateerde de gemeente twee keer broei in het afval.

Invallen
Het Openbaar Ministerie deed in april invallen bij het bedrijf en het woonhuis van de directeur. Ook liet het OM beslag leggen op de bankrekeningen van MSZ omdat het illegaal geld zou hebben verdiend.

De curator zegt dat het faillissement niet los te zien is van die actie. Door de beslaglegging konden lonen niet meer worden uitbetaald.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Afvalbedrijf twijfelt over ingrijpen door gemeente Maasgouw
Maasgouw gaat puinruimen bij Milieu Service Zuid
afval
Tien miljoen kilo afval opgeruimd in Maasbracht
Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen