Overslaan en naar de inhoud gaan

Milieu Service Zuid in Maasbracht failliet

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2015 - 6:35

Afvalverwerker Milieu Service Zuid (MSZ) in Maasbracht is failliet verklaard. Gemeente en justitie hadden het bedrijf op de korrel.

Voor de veertien medewerkers van het bedrijf is ontslag aangevraagd. Het is nog onduidelijk of er mogelijkheden zijn voor een doorstart.

Handhaving
Tegen Milieu Service Zuid liep een handhavingstraject van de gemeente Maasgouw. Het bedrijf sloeg volgens de gemeente meer afval op dan volgens de vergunning mocht. Ook constateerde de gemeente twee keer broei in het afval.

Invallen
Het Openbaar Ministerie deed in april invallen bij het bedrijf en het woonhuis van de directeur. Ook liet het OM beslag leggen op de bankrekeningen van MSZ omdat het illegaal geld zou hebben verdiend.

De curator zegt dat het faillissement niet los te zien is van die actie. Door de beslaglegging konden lonen niet meer worden uitbetaald.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Afvalbedrijf twijfelt over ingrijpen door gemeente Maasgouw
Maasgouw gaat puinruimen bij Milieu Service Zuid
afval
Tien miljoen kilo afval opgeruimd in Maasbracht
Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen