resomeren (18 nov 2020)

Oplossing van dieren nu ook voor dode mensen beschikbaar

Er komt een nieuwe vorm van lijkbezorging bij. Het kabinet gaat het mogelijk maken om het lichaam van een overledene ook in een verwarmde vloeistof te laten oplossen.

Afval_HD
Kaart: hoeveel afval werd er in jouw gemeente opgehaald?

In de gemeente Horst aan de Maas werd vorig jaar met 680,9 kilo het meeste huishoudelijke afval per inwoner opgehaald van Limburg. Peel en Maas (674,8 kilo per inwoner) en Gennep (613,6 kilo) volgen.

Peuken opgeruimd in Echt
Vrijwilligers rapen ruim 2500 peuken op in Echt

In het kader van de landelijke actie PeukMeuk2020 haalden vrijwilligers van actiegroep Echt-Susteren Zwerfafvalvrij zaterdag ruim 2500 sigarettenpeuken van de grond.

A2
Nachtelijke verlichting op A2 kan dit jaar nog niet aan

De verlichting op de A2 tussen Maastricht en knooppunt Het Vonderen zal dit jaar in de nachtelijke uren nog niet aangaan.

Hangplek besmeurd met mest (6 aug 2020)
Mest gedumpt op hangplek: 'Mogelijk om jeugd te pesten'

Het lijkt erop dat iemand helemaal klaar was met een groepje jeugd op een hangplek in Hoensbroek.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV