Overslaan en naar de inhoud gaan

Milan Vader weer op podium in wereldbekerwedstrijd MTB

Geplaatst opzondag 4 oktober 2020 - 18:10

Mountainbiker Milan Vader is tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Nové Mesto na Morave als tweede geëindigd. De wedstrijd werd gewonnen door de Braziliaan Henrique Avancini.

Vader reed de gehele wedstrijd in de kop van de wedstrijd. In de zesde van in totaal zeven af te leggen ronden reed hij enige tijd aan de leiding.

Laatste beklimming beslissend
De Nederlands kampioen ging op de laatste beklimming in de aanval. In eerste instantie leek dit de beslissende actie voor de overwinning te zijn. Avancini koos echter een ander pad en kwam als eerste boven. Tijdens de afdaling stond de Braziliaan zijn leidende positie niet meer af. Milan Vader moest in een sprint met achtvoudig wereldkampioen Nico Schurter zijn tweede plaats veiling stellen.

Wederom een podiumplaats
De in Sittard woonachtige rijder bevestigt daarmee zijn goede vorm waarin hij op dit moment verkeerd. Donderdag wist de 24-jarige Vader in de eerste wedstrijd in Tsjechië ook al het podium te halen. Hij eindigde toen als derde.

Nederlands kampioen
Onlangs reed hij op zijn thuisparcours in Sittard naar de Nederlandse titel. De van oorsprong uit Zeeland afkomstige mountainbiker woont en traint al zeven jaar op Sportpark Watersley in Sittard. Vader is door zijn goede prestaties volgend jaar één van de medaillekandidaten op de Olympische Spelen. Samen met Mathieu van der Poel is hij de Nederlandse kopman tijdens de Olympische titelstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen