Overslaan en naar de inhoud gaan

Milan Vader weer op podium in wereldbekerwedstrijd MTB

Geplaatst opzondag 4 oktober 2020 - 18:10

Mountainbiker Milan Vader is tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Nové Mesto na Morave als tweede geëindigd. De wedstrijd werd gewonnen door de Braziliaan Henrique Avancini.

Vader reed de gehele wedstrijd in de kop van de wedstrijd. In de zesde van in totaal zeven af te leggen ronden reed hij enige tijd aan de leiding.

Laatste beklimming beslissend
De Nederlands kampioen ging op de laatste beklimming in de aanval. In eerste instantie leek dit de beslissende actie voor de overwinning te zijn. Avancini koos echter een ander pad en kwam als eerste boven. Tijdens de afdaling stond de Braziliaan zijn leidende positie niet meer af. Milan Vader moest in een sprint met achtvoudig wereldkampioen Nico Schurter zijn tweede plaats veiling stellen.

Wederom een podiumplaats
De in Sittard woonachtige rijder bevestigt daarmee zijn goede vorm waarin hij op dit moment verkeerd. Donderdag wist de 24-jarige Vader in de eerste wedstrijd in Tsjechië ook al het podium te halen. Hij eindigde toen als derde.

Nederlands kampioen
Onlangs reed hij op zijn thuisparcours in Sittard naar de Nederlandse titel. De van oorsprong uit Zeeland afkomstige mountainbiker woont en traint al zeven jaar op Sportpark Watersley in Sittard. Vader is door zijn goede prestaties volgend jaar één van de medaillekandidaten op de Olympische Spelen. Samen met Mathieu van der Poel is hij de Nederlandse kopman tijdens de Olympische titelstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen