Overslaan en naar de inhoud gaan

Milan Vader gaat bij Jumbo-Visma ook op de weg rijden

Geplaatst opvrijdag 24 september 2021 - 12:34

Moutainbiker Milan Vader rijdt de komende drie jaar voor de wielerploeg van Jumbo-Visma.

Vader gaat het rijden op de mountainbike combineren met wedstrijden op de weg met het World Tour-team.

Dumoulin en Teunissen
Bij de World Tourploeg van Jumbo-Visma wordt de in Sittard woonachtige Vader ploeggenoot van Tom Dumoulin en Mike Teunissen. Vader reed de afgelopen jaren voor Team KMC-Ekoï-Orbea. Deze ploeg richtte zich voornamelijk op mountainbikewedstrijden.

Buitengewoon getalenteerd
Merijn Zeeman, sportief directeur van Team Jumbo-Visma, is blij met de komst van Vader. "We zien heel veel potentie in hem. Hij is fysiek buitengewoon getalenteerd. Hij is technisch gezien heel goed op de fiets", laat Zeeman weten.

Zich ontwikkelen
Koersen op de weg is voor Vader relatief nieuw. Hij heef vroeger wel eens op de weg gekoerst, maar maakte al vrij snel de overstap naar het mountainbiken. De 25-jarige wielrenner hoopt zich bij Team Jumbo-Visma verder te kunnen ontwikkelen.

Parijs
Ondanks zijn toetreding tot de wegploeg blijft een medaille op het onderdeel mountainbike op de Olympische Spelen in Parijs een doelstelling. Bij de Olympische moutainbikewedstrijd in Tokio eindigde de regerend Nederlands kampioen op een tiende plek.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen